push-to-call

Автоключ

Днес автоключът се е превърнал в задължителен елемент от ежедневието ни, наравно с портфейла и личните документи, които носим навсякъде със себе си. Но как всъщност започват да се произвеждат автоключовете? В тази статия професионалните ключари на Komkeys Ви канят на виртуална разходка назад във времето, за да научите интересни и любопитни факти от историята на автоключовете.

Първата съвременна кола, представена на света, е произведена през далечната 1885 г. от немския изобретател Карл Бенц –  Benz Patent Motorwagen. Изминават няколко десетилетия и в началото на XX в. автомобилите се превръщат в широко разпространено превозно средство. По това време на авто сцената излизат и първите големи производители като Renault (1899), Ford (1903), Mercedes (1902) и Stanley (също 1902).

В този период на автомобилната индустрия колите не са се стартирали с ключ, а с физическа сила. С увеличаването на мощността и размера на автомобилните двигатели обаче усилията на шофьорите стават все по-големи и непосилни за запалване на двигателите и така се появяват електрическите стартерни двигатели. Първите автомобили обаче се оказват изключително незащитени по отношение на сигурността – достатъчно е било колата да е извън наблюдението на собственика си и случаен минувач да я стартира и открадне, тъй като не е съществувал ключ, който да я защити.

След края на Втората световна война автомобилните производители започват масово да произвеждат коли със самостоятелни стартери или електрически стартерни бутони. Една кола обаче поставя началото на използването на автомобилния ключ и остава завинаги в историята. Това е Cadillac Type 53, който започва да се произвежда през 1916 г. Това е първият съвременен автомобил с ключово запалване, 3 педала и ръчна спирачка между двете предни седалки. Чрез нововъведението автомобилите стават все по-безопасни, лесни за стартиране и управление.

Днес сме изминали дългия път от обикновените метални ключове до безконтактните такива, изпълняващи няколко функции в едно. Съвременните автомобили притежават кодове, аларми, бутони и стават все по-функционални и опростени с всяка изминала година. Tesla Model 3 от 2018 г., например,  използва Bluetooth технологията, за да свърже приложението на смартфона с автомобила и така да стартира автомобила.

Ако се нуждаете от бързи и достъпни автоключарски услуги за град София или близките населени места, не се колебайте, а ни се обадете на телефон: 0898 58 58 59, за да Ви консултираме и да разрешим и най-сложния казус по сигурността на колата Ви. Разполагаме с модерна апаратура и висококвалифицирани специалисти, които са на Ваше разположение денонощно, дори и в празнични дни.

 

 

 

История на автоключовете

Аварийни ключарски услуги, Денонощен ключар в София, Денонощни битови и автоключарски услуги на най-добри цени, Ключар квартал Младост, Ключар софия квартал Младост