push-to-call

Произхода на ключалките и ключовете ни отвежда към древните времена, когато ключовете се изработвали от дърво.  Точно такъв ключ археолози са намерили и в гробницата на фараона Рамзес II Велики (XIII век пр. н. е.). И така еволюцията на ключалките и ключовете преминава от дървените към металните и с течение на времето – електронните.

На този етап на пазара има безброй много изобретатели на ключалки и те всички си приличат по едно –  използват най-добрите материали, които са утвърдени за експлоатация. Ето и няколко примера:

  • „английски“ – това е ключ със зъбци, които в някои случай са едностранни, а друг път двустранно разположени.
  • “Финландски” ключ – има полукръгъл профил и за първи път разработен от фирма Abloy.
  • Вертикален (перфориран) ключ – това е модерния избор за цилиндровата брава, наподобяващ на перфорирана карта.

Някои от разработчиците на брави предоставят също така и усъвършенствани модели, като „интерактивни“ ключове, чийто магнит е вграден в профила, който от своя страна също се свързва със заключващия цилиндър и така повишава тайната.

На този етап могат да се изработят и механични ключове с вградени чипове (електронни ключове), точно като тези за автомобила.

Друг тип заключваща система е тази при която се използва код, състоящ се от цифри, които се запаметяват в паметта и набирайки отново вратата се отваря.

Ключовете за автомобила са както от класически тип, така съвременен тип, използващ чип.

Класически ключове

Този тип ключове за автомобил е метален и характерното при него английското острие и вертикалния тип („змия“). За удобството на клиента, главно поради факта, че има вероятност да си разкъса джоба, при изработката на ключа може да се постави бутон за изскачане.

Интелигентни ключове

За да бъдат в крак с новите технологии разработчиците на автомобили непрестанно усъвършенстват системите си за сигурност. Ето защо и в ключовете за автомобила са използват вече и чипове – така наречените електронни ключове или ключове (чипове) с имобилайзер. Този тип автомобилни ключове значително повишава защитата от кражба.

Ако имате нужда от бързи, надеждни и най-вече достъпни автоключарски услуги за град София или близките населени места, не се колебайте, а ни се обадете на телефон: 0898 58 58 59. Ние ви даваме гаранция за разрешение дори и на най-сложния проблем, свързан със сигурността на автомобила ви. Имаме на разположение модерна апаратура и висококвалифицирани професионалисти, които са на ваше разположение 24/7, дори и в празнични дни. Денонощна реакция до 30 минути.

 

 

Какви видове ключове съществуват и каква е тяхната история

Аварийни ключарски услуги, Денонощен ключар в София, Денонощни битови и автоключарски услуги на най-добри цени, Ключар квартал Младост, Ключар софия квартал Младост