push-to-call
Какво да направя в случаите, които ключът е загубен или се е счупил и част от него е попаднала в ключалката?

Първото нещо, което трябва да направите е много внимателно да отворете ключалката така, че да не нараните вратата или бравата. Това е цяло изкуство, изучавано години наред. В интерес на истината хората не спират да се усъвършенства в този занаят, защото самите производители влагат нови и нови подобрения в ключалките. Разбира се това е с цел да ги предпазят от кражби.

Точно поради тази причина казуса как точно да отворим вратата без нуждата от ключ, или казано с други думи – с помощта на собствените си ръце, би могло да се назове като подозрително събитие. Тоест без необходимите умения и опит в тази сфера, ситуацията може да се излезе извън контрол, особено ако става въпрос за отключване на входна врата.

Първият метод помагащ при отварянето на врата без ключ: отваряне на вътрешната ключалка на вратата

Може да се каже, че вътрешната врата или по-конкретно нейната ключалка е най-лесна за отваряне без помощта на ключ, даже неопитен човек би могъл  да се справи. Ключовият фактор тук е да имате представа как точно да го извършите и върху кои „лостове” да окажете натиск.

В голяма част от случаите казуса с врата, затворена от вътрешната страна, е очаквана от производителите – главно заради евентуална ситуация с деца. Когато те си играя с ключалката, много често се случва да заключат вратата без да искат. Ако внимателно се загледате на мястото, където обичайно стои резето ще забележите малък винт, предназначен за плоска отвертка, който ще ви помогне при отключването на вътрешната ключалка.

Следващата ситуация, в която може да попаднете когато искате да отворите вътрешна врата без ключ е малко по-сложна, но не и неразрешима. Става въпрос за случаите, в които е налице счупване на заключващия механизъм.

  • Ако частта е по-голяма и я виждате, бихте могли да я издърпате с помощта на клещи. В случаите, които не можете да я захванете, опитайте се да я приплъзнете по напред, използвайки тънка пинсета или друг удобен инструмент.
  • Ако счупеният детайл е заседнал стабилно можете да употребявате масло, за да го размърдате. В случаите, които в ключалката е останало много малък детайл, то тогава бихте могли да опитате да поставите остатъка от здравия ключ и много внимателно да го извадите.

Разбира се всички тези манипулации трябва да се извършват много внимателно, за да не нанесете повече щети, отколкото ползи. Ако чувствате  несигурност в действията си, потърсете ни и наш опитен авариен ключар ще се отзове веднага, за да отстрани проблема.

Ние от Komkeys разполагаме с дежурни професионални ключари, които ще ви съдействат с отключването на входната врата и ще разрешат всичките ви проблеми свързани с ключалките.

 

Как мога да отворя вратата без ключ?

Аварийни ключарски услуги, Денонощен ключар в София, Денонощни битови и автоключарски услуги на най-добри цени, Ключар квартал Младост, Ключар софия квартал Младост