push-to-call

ключ в ключалка

Счупването на ключа в ключалката е едно от най-неприятните неща, което може да Ви се случи в областта на сигурността и ключарските услуги. Преди да предприемете действия за справяне с проблема, уверете се, че сте прочели съветите на професионалистите от ключарско ателие Komkeys, за да не усложните ситуацията и да намерите най-подходящия начин за справяне с проблема.

Преди да започнем обаче трябва да уточним, че най-сигурният и бърз начин за отстраняване на счупен ключ в ключалка, независимо от сложността на казуса, са услугите на ключарско ателие Komkeys! Ние сме екип от професионалисти с дългогодишен опит в сферата, специализиращи в ключарството и автоключарството.  Можем да се отзовем на адрес във Вашият квартал в гр. София, както и близките населени места, денонощно и през празнични дни и да Ви помогнем.

  • НЕ използвайте отново ключа си

Много хора смятат, че дори и ключът им да бъде счупен в ключалката, трябва да се опитат да отключат, вмъквайки останалата част от ключа. Не опитвайте този метод. Поставяйки ключа отново, ще натиснете счупената част на острието допълнително в ключалката. На колкото по-дълбоко разстояние в ключалката се е счупил ключа, толкова по-трудно би било да отстраните проблема докато продължавате да се борите с ключа.

  • Подгответе ключалката

Ако ключът е изцяло заседнал, може да подготвите ключалката, като впръскате специално масло, с което да раздвижите счупения елемент и да улесните последващи движения. Ще Ви е необходим също парцал или хартиена кърпа, за да премахнете излишния смазочен материал.

  • Издърпайте ключа

След като сте си осигурили улеснен достъп до счупения ключ е време да се заемете със същинската част. Подсигурете си клещи и се опитайте да уловите и издърпате остатъка от счупения ключ. Тази техника би била от полза ако в ключалката е останала по-голямата част от ключа, който би могъл лесно да се извади от патрона.

Ако сте счупили ключа в ключалката докато сте извън жилището и нямате достъп до всички гореизброените инструменти, то проучете каква част от ключа е останала в патрона. Ако по-голямата част от ключа е в ръката Ви, съсед или близък може да Ви съдейства с отвертка за отварянето.

  • Доверете се на професионален ключар от Komkeys!

Несъмнено най-добрият съвет, който можем да Ви дадем, е да ни се доверите да разрешим казуса Ви бързо и безотказно! Само с едно телефонно обаждане на телефон: 0898 58 58 59 ще Ви осигурим денонощна ключарска помощ, независимо от кой квартал на гр. София сте, и ще защитим жилището/имота/офиса Ви на достъпни цени.

4 съвета при счупване на ключ в ключалката

Аварийни ключарски услуги, Денонощен ключар в София, Денонощни битови и автоключарски услуги на най-добри цени, Ключар квартал Младост, Ключар софия квартал Младост